Mainos
Mainos

Pankkien etiikkaa valvomaan neuvontatoimisto

Pankkien ja niiden asiakkaiden välisiä ongelmia ratkomaan on perusteilla erityinen pankkien neuvontatoimisto. Uusi elin ei ole oikeusistuin, vaan sen tarkoituksena on pohtia pankkietiikkaa vähän samaan tapaan kuin Julkisen sanan neuvosto (JSN) tarkastelee media-alan etiikkaa.

Perustettavan toimiston on aikomus käsitellä etenkin kantelu- ja takausasioita. Hankkeen takana on pankkiyhdistys. Neuvontatoimiston johtokunnan puheenjohtajaksi on kaavailtu Oulun ortodoksisen hiippakunnan metropoliitta Ambrosiusta, kertoi Seinäjoella ilmestyvä sanomalehti Ilkka perjantaina.

Johtokuntaan istutetaan suurimpien pankkien johtohenkilöt Pertti Voutilainen Meritasta, Eino Keinänen Postipankista ja Antti Tanskanen OKO:sta. Pankkiyhdistyksen toimitusjohtaja Matti Sipilä sanoo Ilkan mukaan pyytäneensä myös rahoitustarkastusta ja kuluttajavirastoa nimeämään ehdokkaansa johtokuntaan.

Neuvontatoimiston päätökset eivät olisi julkisia - toisin kuin Julkisen sanan neuvostolla. Toimisto perustetaan Sipilän mukaan vielä kuluvan vuoden aikana.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme