Mainos
Mainos

Pankkien liikevoitto kasvoi 7,6 miljardiin

Suomalaisten pankkien yhteenlaskettu liikevoitto kasvoi viime vuonna liki kolmanneksen 7,6 miljardiin markkaan, kun se vuotta aiemmin oli 5,8 miljardia markkaa, ilmenee Suomen Pankkiyhdistyksen ennakkotiedoista.

Tuloksia paransivat ensisijaisesti rahoituskatteen nousu ja edelleen alentuneet luottotappiot. Viime vuodelta pankit kirjasivat luottotappioita yhteensä 1,6 miljardia markkaa, kun niitä vuotta aiemmin kertyi 2,4 miljardia markkaa.

Pankkien markkaluottokanta kasvoi viime vuonna 12 prosenttia. Eniten kasvoivat luotot yrityksille, mutta myös kotitalouksien asuntoluotot lisääntyivät merkittävästi.

Hoitamattomien luottojen määrä pieneni Pankkiyhdistyksen mukaan selvästi edellisvuoden 6,4 miljardista markasta, mutta ennakkotietojen perusteella ei vielä voi tehdä täsmällistä arviota niiden määrästä vuoden lopussa.

Yhteenvedossa ovat mukana Merita Pankki -konserni, osuuspankkiryhmä, Leonia-, ÅAB-, Mandatum- ja SKOP-konsernit sekä säästöpankit ja paikallisosuuspankit.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme