Mainos
Mainos

Pankkien luotot kasvussa

Pankkien luotot kasvoivat lokakuussa 1,7 prosenttia viime vuoden lokakuusta. Lainakannan kasvu oli Suomen Pankin torstaina julkistamien tietojen mukaan hieman nopeampaa kuin syyskuussa.

Markkaluotot kasvoivat samaan tahtiin kuin parin aiemman kuukauden aikana ja valuuttaluotot supistuivat edelleen.
Pankeilla oli lokakuun lopussa yleisöluottoja 294,6 miljardia markkaa eli 5,1 miljardia enemmän kuin vuotta aiemmin. Syyskuussa pankkien luottokanta kasvoi 0,7 prosenttia ja elokuussa 0,3 prosenttia.

Suomen Pankin huutokauppakoron 25 pisteen korotus syyskuussa näkyi lokakuussa uusien luottojen koroissa. Uusien markkalainojen korko nousi lokakuussa keskimäärin 4,97 prosenttiin, kun se syyskuussa oli 4,77 prosenttia ja elokuussa 4,80 prosenttia. Koko markkalainakannan keskikorko nousi 5,57 prosentista 5,61 prosenttiin. Elokuussa kaikkien markkaluottojen keskikorko oli 5,54 prosenttia.

Markkaluotot kasvoivat lokakuussa vuositasolla 4,9 prosenttia 276,2 miljardiin markkaan. Syyskuussa luottojen kasvu oli 5,0 prosenttia ja elokuussa 4,6 prosenttia. Markkaluotot kasvoivat vuodessa 13 miljardia markkaa ja valuuttaluotot supistuivat 7,9 miljardia markkaa.

Kansantalouden laaja rahamäärä M3 kasvoi lokakuussa 6,4 prosenttia. Syyskuussa M3:n kasvuvauhti oli 6,3 prosenttia ja elokuussa 7,0 prosenttia.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme