Mainos
Mainos

Pankkien omistajien ja johdon luotettavuus selvitetään

Rahoitustarkastus valmistelee syksyksi ohjeita, joilla pankkien omistajien ja hallintohenkilöiden luotettavuus ja sopivuus selvitetään. Pankeille annettavat ohjeet perustuvat vuonna 1994 voimaan tulleeseen luottolaitoslakiin ja EU:n direktiiviin. Selvitys annetaan ohjeluonnoksen mukaan kirjallisena.

Rahoitustarkastus on pyytänyt muun muassa oikeusministeriöltä lausunnon ohjeluonnoksesta 23:nteen elokuuta mennessä. Lakiin tuli aikanaan eduskuntakäsittelyssä lisäys, jonka mukaan luottolaitoksen toimilupaviranomainen voi pyytää selvityksen luottolaitoksen omistajien ja hallintohenkilöiden luotettavuudesta ja sopivuudesta.

Säännös mahdollistaa sen, että heidän taustansa ja hyvämaineisuutensa tarkistamiseksi voidaan tarvittaessa hankkia myös rikosrekisteriote. Tarkoitus on varmistua siitä, että luottolaitosta tullaan johtamaan ammattitaitoisesti sekä terveiden ja varovaisten liikeperiaatteiden mukaisesti, sanotaan laissa.

Uutta säännöstä luonnehditaan perustavanlaatuiseksi ja merkittäväksi muutokseksi pankkitarkastuksessa, ja siksi ohjeet on kertoman mukaan valmisteltava huolellisesti.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme