Mainos
Mainos

Pankkikolmikko tarjoaa 71 miljardia ABN Amrosta

Pankkikolmikon tekemä tarjous on suurin yksittäisestä pankista koskaan tehty tarjous. Myös brittipankki Barclays on kiinnostunut ABN Amrosta.

Kolme eurooppalaispankkia jättää virallisen ostotarjouksen hollantilaisesta ABN Amrosta. Royal Bank of Scotland, espanjalainen Santander ja hollatilais-belgialainen Fortis kertoivat tiistaina tarjoavansa ABN Amrosta yhteensä 71,1 miljardia euroa käteisenä ja osakkeina.

Royal Bank of Scotland, Santander ja Fortis kertoivat kiinnostuksestaan ensimmäisen kerran huhtikuun loppupuolella. Tarjous haastoi brittiläisen Barclays-pankin tarjouksen, jossa ABN Amro ostettaisiin noin 63 miljardilla. Tarjousten erona on ollut se, että pankkikolmikko ei myisi yrityskaupan yhteydessä pois ABN:n yhdysvaltalaisyksikköä LaSallea.

Toistaiseksi ABN on torjunut Royal Bank of Scotlandin johtaman pankkikolmikon tarjouksen. Kumpikin tarjous on suurempi kuin pankeista on koskaan aikaisemmin tarjottu.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme