Mainos
Mainos

Pankkikorttien käyttö kasvaa nopeasti

Suomalaisten pankkikortin käytössä tapahtui viime kuussa raju muutos. Kortilla maksettiin ostoksia selvästi enemmän kuin syyskuussa, mutta vastaavasti käteisen käyttö ei noussut juuri lainkaan.

Suomen Pankkiyhdistyksen keräämien tietojen mukaan lokakuussa pankkikortilla tehtiin yli 20 prosenttia enemmän ostoksia kuin syyskuussa, mutta automaateista nostettiin rahaa vain kaksi prosenttia edelliskuuta enemmän.

-Se merkitsee, että jo lokakuussa on tapahtunut erittäin merkittävä siirtyminen kortin käyttöön, sanoo pankkiteknisen osaston johtaja Kari Nihtilä Pankkiyhdistyksestä.

Korttihakemusten määrä kaksinkertaistui syyskuusta lokakuuhun. Nihtilän mukaan viime kuussa pankkeihin jätettiin 30000 korttihakemusta. Pankkikortilla tehtyjen ostosten määrä on kasvanut 20 prosenttia ja korteilla maksettavat summat ovat kasvaneet 23 prosenttia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme