Mainos
Mainos

Pankkivaltuusto esittää Hakkaraiselle jatkoa SP:n johtokuntaan

Lopullisen päätöksen nimityksestä tekee presidentti valtioneuvoston ehdotuksesta.

Eduskunnan pankkivaltuusto on päättänyt yksimielisesti, että se esittää Pentti Hakkaraista Suomen Pankin johtokuntaan. Hakkaraisen nykyinen viisivuotiskausi päättyy tammikuun lopussa.

Hakkaraisen valinta oli jo etukäteen lähes selvä, sillä hän ei saanut varteenotettavaa haastajaa. Hänen lisäkseen johtokunnan jäsenen avoimeen virkaan ilmoittautui yksi hakija. Lopullisen nimityspäätöksen tekee presidentti valtioneuvoston ehdotuksesta.

Suomen Pankin johtokuntaan kuuluvat nykyisin pääjohtaja Erkki Liikasen ohella, Matti Louekoski, Sinikka Salo ja Pentti Hakkarainen.

Heistä 48-vuotias Hakkarainen on nuorin. Hän on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri ja varatuomari. Ennen uraansa Suomen Pankissa Hakkarainen toimi Sampo-konsernin johtotehtävissä, mutta jättäytyi niistä sivuun.

Hakkaraisen peruspalkka on 14 150 euroa kuukaudessa, mutta luontaisedut kuten auto- ja ateriaetu nostavat sen 15 000 euroon.

Johtokunnan jäsenet valitaan tehtäväänsä viiden vuoden määräajaksi, korkeintaan pätkätöitä saa kertyä kolme kautta joten pisimmillään jäsenyys voi kestää 15 vuotta.

Johtokunnan puheenjohtajan eli pankin pääjohtajan määräaikaisuus kestää seitsemän vuotta, ja valittu voi saada jatkopestin vain kerran, joten yksi henkilö pysyy virassaan korkeintaan 14 vuotta.

Johtokunnan tehtäväjaon mukaisesti Louekoski vastaa rahoitusmarkkina- ja tilasto-osastosta sekä maksuvälineosastosta. Salon vastuulle kuuluvat rahapolitiikka- ja tutkimusosasto ja Hakkaraiselle pankkitoiminta- ja hallinto-osasto.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme