Mainos
Mainos

Papandreou: Kreikka ei tarvitse velkojen uudelleenjärjestelyä

Kreikan pääministeri George Papandreou on ilmoittanut maansa ratkaisevan taloudelliset ongelmansa ilman velkojensa uudelleenjärjestelyä. Papandreou sanoi hallituksen televisioidussa istunnossa tänään, että hän tarkentaa vasta pääsiäisen jälkeen toimenpiteitä ja aikatauluja.

Pääministeri kertoi Kreikan tavoittelevan 23 miljardin säästöjä julkisessa taloudessa vuoteen 2015 mennessä.

Hallitus ilmoitti myöhemmin, että toimenpidepakettiin sisältyy energiayhtiö PPC:n ja teleyhtiö OTE:n osakkeiden myyntiä. Valtio aikoo säilyttää määräysvallan PPC:ssä, mutta vähentää omistusosuuttaan 34 prosenttiin. Yksityistämisillä on määrä kerätä 15 miljardia euroa vuoteen 2013 mennessä.

Papandreou ilmoitti, että velkojen uudelleenjärjestelyn sijasta luvassa on maan uudelleenjärjestely. Saksa vihjaisi eilen, että Kreikan velkojen uudelleenjärjestely voi olla edessä. Jos se tehdään ennen vuotta 2013, sen pitäisi olla kuitenkin velkojien osalta vapaaehtoinen.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme