Mainos
Mainos

Paperiteollisuuden lakot jatkuvat

Toimihenkilöiden lakot paperiteollisuudessa jatkuvat edelleen. Valtakunnansovittelija Esa Lonka on keskeyttänyt iltapäivällä Ammattiliitto Pron ja Metsäteollisuuden väliset neuvottelut, kun palkkarakenteen uudistuksia koskevan kiistan ratkaisu ei edistynyt.

Edellisen kerran kiistaa soviteltiin viime viikon tiistaina.

Paikallisia lakkoja ja parin viikon mittaisten virallisesti ilmoitettujen työtaistelujen aikaistuksia on viime aikoina toteutettu yhä enemmän.

Tänään henkilöstöä poistui työpaikoiltaan puolilta päivin ainakin Stora Enson tehtailla Oulussa. Lakkoja aikaistettiin aamulla myös UPM:n tehtailla Tampereella ja Valkeakoskella.

Pitkittynyt kiista on laajentumassa myös kemianteollisuutta edustavan ammattiliitto Teamin tukitoimiin.

Huomenna tukilakkoja on tulossa Kemiran ja OMG Kokkolan tehtailla sekä Kemirassa Vaasassa. Vuorotyötä tekevät palaavat töihin perjantaina ja muut maanantaina.

Myös Kemiran Vaasan tuotantolaitoksella 25 toimihenkilöä aloittaa lakon huomenna aamulla seitsemältä.

Metsäliiton toimihenkilöiden lakko jatkuu edelleen, vaikka noin 1500 toimihenkilön lakon piti päättyä tänään.

Jos sopua ei löydy, useiden Metsäliiton toimipaikkojen sekä Stora Enson ja Eforan toimihenkilöt Imatralla jatkavat lakkoa kesäkuun yhdeksänteen päivään asti.

Huomenna alkavaan kahden viikon lakkoon osallistuu noin 1200 UPM:n ja Sappin toimihenkilöä.

(MTV3 - STT)

Katso Mari Haaviston juttu (Seitsemän uutiset 12.5.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme