Mainos
Mainos

Pariisi ei hetkauta Helsingin pörssiä

Pariisin pörssin suunnitelmat yleiseurooppalaisten arvopaperimarkkinoiden muodostamisesta eivät vaikuta Helsingin pörssin yhteistyökaavailuihin Frankfurtin pörssin kanssa. Helsingin pörssin toimitusjohtaja Juhani Erma näkee yhteistyön Frankfurtin pörssin ja sitä kautta myös Lontoon pörssin kanssa riittävän vahvana euroalueella.

Pariisin pörssi on kutsunut yhdeksän Euroopan pörssin johtajat viikon päästä perjantaina keskustelemaan yhteistyön tiivistämisestä. Kutsun ovat saaneet Lontoon ja Frankfurtin lisäksi myös Amsterdamin, Brysselin, Madridin, Milanon ja Zürichin sekä pohjoismaista pörsseistä Tukholman pörssijohtajat. Erma arvioi, että Pariisin pörssi haluaa neuvottelujen kautta löytää arvokkaasti jonkinlaisen ratkaisun. Pariisi jätettiin aikanaan pois Frankfurtin ja Lontoon yhteistyökuviosta.

Toisaalta tavoitteena voi Erman mukaan olla myös rakentaa toinen eurooppalainen pörssiliittoutuma Frankfurt-Lontoo-akselin rinnalle. Tuloksena saattaa Erman mukaan olla myös useampia ryhmiä, jota kilpailun kannalta voidaan pitää hyvänä asiana.

-Meidän osalta asia on selvä. Me olemme todenneet, että meidän tarpeemme täyttää yhteistyö Frankfurtin ja johdannaispuolella Eurexin kanssa. Se säilyttää myös itsenäisen kansallisen pörssimme, sanoi Erma. Helsingin pörssi valitsi vastikään yhteistyökumppanikseen Frankfurtin pörssin. Yhteistyö aloitetaan johdannaisten kaupalla ja myöhemmin se laajennetaan osakepuolelle.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme