Mainos
Mainos

Parmalatin perustaja pidätetty

Italialainen ruokajätti Parmalat on julistettu maksukyvyttömäksi. Yhtiön entinen pääjohtaja on pidätetty kuulustelujen vuoksi. Häntä ei ole kuitenkaan vielä syytetty mistään rikoksesta.

Pramalatin pääkonttori Parmassa

Italialainen tuomari on määrännyt elintarvikejätti Parmalatin entisen pääjohtajan Calisto Tanzin pidätettäväksi epäiltynä petoksista. Kirjanpitoskandaalin ravistelema yhtiö julistettiin eilen maksukyvyttömäksi. Poliisi otti Tanzin kiinni kuulusteluja varten.

Pidätysmääräys annettiin, jotta joulun alla tehtävistään eronneen Tanzin kuulusteluja voitaisiin jatkaa. Häntä ei ole vielä syytetty mistään rikoksesta, mutta kymmenen miljardin euron aukko yhtiön kirjanpidossa johtanee syytetoimiin.

Parmalat pyysi keskiviikkona Italian Parmassa sijaitsevalta tuomioistuimelta suojaa velkojiaan vastaan hallituksen hätätila-asetuksen perusteella. Se myös haki konkurssia keskiviikkona.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme