Mainos
Mainos

Partek paransi selvästi

Metallialan konserni Partek paransi alkuvuonna tulostaan selvästi vuoden takaisesta. Rahoituserien jälkeinen tulos oli nyt 132 miljoonaa markkaa, kun se vuosi sitten tammi-huhtikuussa oli 51 miljoonaa, Partek kertoi tiedotteessaan.

Loppuvuoden tulosnäkymiä yhtiö pitää edelleen suotuisina, vaikka Aasian tilanne aiheuttaa epävarmuutta. Saatujen tilausten määrä kasvoi alkuvuonna 10 prosentilla ja on nyt 21 prosenttia suurempi kuin vuosi sitten, joten koko vuoden liikevaihdon ennakoidaan yltävän yli 13 miljardiin. Konsernin alkuvuoden liikevaihto kasvoi liki 4,4 miljardiin, kun se vuosi sitten oli 1,9 miljardia.

Konsernirakenne on kuitenkin vuodessa muuttunut melkoisesti, joten vertailukelpoinen liikevaihdon kasvu on noin 20 prosenttia. Partekin liiketoiminta-alueista on vuoden kuluessa poistunut betonielementtitoiminta ja tilalle ovat tulleet kontinkäsittely, metsäkoneet ja traktorit.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme