Mainos
Mainos

Partekin betonielementtituotanto uuteen yhtiöön

Partek ja ruotsalainen Addum ovat vahvistaneet keväällä sovitun Partekin betonielementtitoiminnan ja Strängbetongin yhdistämisen. Partek vapauttaa järjestelyssä pääomia noin 600 miljoonaa markkaa ja saa myyntivoittoa noin 90 miljoonaa markkaa, kerrottiin yhtiöstä tänään.

Partek, Addum ja Industri Kapital ovat sopineet uuden Addtek-nimisen yhtiön perustamisesta. Siihen liitetään Partekin betonielementtitoiminnot ja Strängbetong, kertoi talousjohtaja Kari Heinistö Partekista. Järjestely edellyttää vielä kilpailuviranomaisten hyväksymistä.

Addtekista tulee Heinistön mukaan yksi maailman johtavista betonielementtien ja betonielementtiteknologian valmistajista. Partekin omistusosuus Addtekista on 43 prosenttia, Addumin 40 prosenttia ja Industri Kapital 1994 -rahaston 17 prosenttia. Yhtiön hakee listautumista yhden-kolmen vuoden kuluessa.

Addtekin liikevaihto on lähes kolme miljardia markkaa ja proforma liikevoitto noin 150 miljoonaa markkaa. Henkilöstön määrä on noin 3800. Lukuihin sisältyy kokonaan Parma Betonila, jonka yhtiö omistaa puoliksi yhdessä ruotsalaisen Scancemin kanssa. Addtekin tuotantoyksiköt sijaitsevat Hollannissa, Norjassa, Suomessa, Ruotsissa ja Saksassa. Addtekin pääkonttori on Helsingissä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme