Mainos
Mainos

Patria lomauttaa ja irtisanoo henkilöstöään

Ilmailu- ja puolustusteollisuuskonserni Patria lomauttaa ja irtisanoo henkilöstöään. Taustalla on Mobile-liiketoiminnan tilauskannan merkittävä lasku.

Ilmailu- ja puolustusteollisuuskonserni Patria lomauttaa ja irtisanoo henkilöstöään yhtiön Vammalan tuotantolaitoksella.

Lentokenttien lumenraivauslaitteistoja valmistavan Mobile-liiketoiminnan koko 80 hengen henkilöstö lomautetaan kolmeksi viikoksi. Lisäksi Mobile-liiketoiminnalle osia valmistavassa yksikössä joudutaan irtisanomaan kahdeksan työntekijää ja lomauttamaan muut 48 työntekijää enintään 90 päiväksi.

Lomautukset alkavat porrastetusti toukokuussa. Patria ilmoitti yt-neuvottelujen aloittamisesta Vammalassa huhtikuun puolivälissä. Lomautusten ja irtisanomisten taustalla on Mobile-liiketoiminnan tilauskannan merkittävä lasku, joka puolestaan johtuu syyskuun terroristi-iskujen vaikutuksista asiakkaisiin.

Patrian Mobile-liiketoiminnan pääasiakkaita ovat Pohjois-Amerikan suuret lentokentät sekä Suomen, Ruotsin ja Norjan ilmailulaitokset.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme