Mainos
Mainos

Patria paransi voittoaan

Puolustustarvikkeita valmistava Patria Industries on paransi viime vuonna voittoaan, vaikka ilmailualaan liityvillä toimialoilla kysyntä on ollut heikkoa. Tulosta kohensi yhtiön säästöohjelma ja toiminnan tehostaminen.

Patria

Puolustustarvikkeita valmistava Patria Industries paransi viime vuonna voittoaan, vaikka erityisesti ilmailualaan liittyvillä toimialoilla kysyntä on ollut heikkoa. Tulosta kohensi vuonna 2002 aloitettu säästöohjelma ja toiminnan tehostaminen. Voittoa rahoituserien jälkeen kertyi 16,4 miljoonaa euroa.

Vuotta aiemmin vastaava tulos oli 9,5 miljoonaa euroa. Liikevaihtoa Patria on koonnut hieman vaille 260 miljoonaa euroa. Edellisvuonna myynti oli runsaat 230 miljoonaa euroa. Toimialoista vain Patria Advanced Solutions on tehnyt liiketappiota. Se valmistaa muiden muassa lentokonerakenteita ja lentokenttien talvikunnossapitolaitteita.

Patrian tilauskanta oli vuoden lopussa oli runsaat 490 miljoonaa euroa. Se oli melkein 70 miljoonaa enemmän kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan. Alkaneen vuoden näkymiä varjostaa ilmailuteollisuudessa edelleen jatkuva epävarmuus, mikä vaikuttaa yhtiön mukaan useisiin sen liiketoimintayksiköihin. Tästä huolimatta Patria ennakoi tiedotteessaan myyntinsä ja kannattavuutensa kohentuvan toteutettujen rakennejärjestelyjen ansiosta.
Valtio omistaa Patriasta runsaat 70 prosenttia. Toinen omistaja on eurooppalainen avaruus-, ilmailu- ja puolustusteollisuusyhtymä EADS. Omistajien viime vuoden lopussa tekemän linjauksen mukaan osinkoja aiotaan jakaa hieman vaille 2,9 miljoonalla eurolla.


(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme