Mainos
Mainos

Paulig ostaa nyhtökaurabisneksen – tavoitteena kansainväliset markkinat

Elintarvikekonserni Paulig ostaa osake-enemmistön kasvisvalmiste nyhtökauraa valmistavasta Gold&Green Foodsista. Kauppahintaa 51 prosentin osuuden hankkimisesta ei tiedotteessa kerrota.

Yhtiöiden mukaan niiden tavoite on lisätä nyhtökauran tuotantoa ja kansainvälistää tuote.

– Nyhtökauran valmistus on lähtenyt hyvin liikkeelle, ja ällistyttävän raju kysyntä on yllättänyt kaikki osapuolet. Kapasiteetti on kolmessa kuukaudessa jo yli kaksinkertaistunut, ja kysyntä on noussut samassa tahdissa. Meitä viehätti Pauligin lähestymistavassa jo alusta lähtien se, miten tärkeänä hekin pitävät laadukasta, modernia innovaatioprosessia. Järjestelyn avulla saamme vielä lisää vauhtia hittituotteen valmistukseen, jotta ydinosaajamme voivat keskittyä myös kehitystyöhön, Gold&Green Foodsin toimitusjohtaja Maija Itkonen sanoo.

Gold&Green jatkaa toimintaansa itsenäisesti myös kaupan jälkeen. Lihan korvikkeena myytävän nyhtökauran tuotantokapasiteetti on kaksinkertaistunut kolmessa kuukaudessa.

– Ihmiset ovat enenevässä määrin kiinnostuneita ruokavaliostaan, ja uskomme vahvasti siihen, että nyhtökauran suosio on vasta aluillaan, sanoo Pauligin konsernijohtaja Jaana Tuominen.

Tuominen kertoo Pauligin olevan sitoutunut ponnistelemaan nyhtökauran kasvun varmistamiseksi. 

– Olemme todella innoissamme siitä, että Gold&Green Foodsin perustajat haluavat rakentaa tulevaisuutta yhteistyössä kanssamme, Tuominen jatkaa. 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme