Mainos
Mainos

Pekkarinen: Kreikasta kallis lasku Suomelle

Eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtajan Mauri Pekkarisen (kesk.) mukaan veronmaksajat maksavat erittäin kovan hinnan siitä, että Kreikka pysyy mukana euroalueessa. Suomen osuudeksi voi tulla enimmillään kaksi miljardia euroa, kun aikaisemmin uumoiltiin, että Suomen osuus olisi miljardi euroa.

– Me euromaat rahoitamme vielä monen vuoden ajan Kreikan ylensyömistä, eli sitä, että Kreikan budjetin tulot eivät riitä menoihin, Pekkarinen sanoo.

Eilisen EU-huippukokouksen ratkaisu kertoo entisen elinkeinoministerin mielestä siitä, että Saksa ja Ranska ovat päättäneet ehkäistä euroalueen hajoamisen. Ne eivät halua Kreikan joutuvan aitoon velkasaneeraukseen.

– Lääkkeet, jotka otettiin käyttöön ovat tavattoman kalliita, mutta on mahdollista, että niillä Kreikka tästä selviytyy. Riskejä on kuitenkin, että tämä ei onnistu, Pekkarinen sanoo.

Pekkarisen mielestä hyvää nyt otetussa isossa vastuussa on se, että vaara ongelmien leviämisestä muihin maihin pienenee.

Vasta aika näyttää Pekkarisen mukaan, mikä on Suomen saamien vakuuksien merkitys. Hänen mielestään on kuitenkin hyvä, että maininta vakuuksista kirjattiin.

Katso Saara Rantasen juttu ja Helena Petäistön raportti Pariisista (Kymmenen uutiset 22.7.2011)

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme