Mainos
Mainos

Pekkarinen: Reaktorista lisäselvitys

Talousvaliokunnan puheenjohtaja Mauri Pekkarinen (kesk.) sanoo, että ei tiennyt pietarilaisen ydinlaitoksen olleen pohjana arvioinnille, jonka perusteella venäläistä Rosatomia esitettiin Fennovoiman reaktorin toimittajaksi.

Keskisuomalainen kertoi lauantaina, että Fennovoiman lisähakemuksen liitteenä on ollut rakennussuunnitelma, jota Rosatom käytti vuosia sitten, kun se pystytti laitoksen Pietariin.

Pekkarinen odottaa nyt todisteita siitä, kelpaako kyseinen pietarilainen reaktori uuden Fennovoiman hankkeen arvioimisen pohjaksi.

Pekkarisen mukaan eduskunta ei voi edetä asiassa ilman, että se tietää tarkemmin kuin yleisellä tasolla, minkälainen Fennovoiman reaktori todellisuudessa olisi.

– Eduskuntaa kiinnostaa, onko se yhtä hyvä tai huonompi tai parempi kuin Pietarin vanha malli, ja millä tavoilla. Nyt minulla ei ole tietoa, että kelpaako Pietarin reaktori arviointiperustaksi vai ei. En ala sitä tyrmäämään, mutta lisätietoa tarvitaan, Pekkarinen sanoi STT:lle.

Pekkarinen oli elinkeinoministeri vuonna 2009, kun Fortum ei saanut periaatepäätöstä. Silloin Rosatom oli yksi vaihtoehto reaktorin toimittajaksi.

– Se ei kaatunut reaktorityyppiin silloin, Pekkarinen sanoo.

Talousvaliokunta kuulee huomenna elinkeinoministeri Jan Vapaavuorta (kok.) Rosatom-asiassa. Pekkarinen ei usko, että Vapaavuori on menetellyt väärin allekirjoittaessaan ydinvoimayhtiö Rosatomin kanssa sopimuksen yhteistyöstä.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme