Mainos
Mainos

Pekkarisen laskuoppi: Varkauden tehtaita ei suljeta

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen mukaan metsäteollisuus ei enää vähennä kapasiteettia Suomesta. Tämä tarkoittaisi myös lakkautusuhan alla painivan Stora Enson Varkauden tehtaan jatkumista. Pekkarinen vetää johtopäätöksensä teollisuudelta saamistaan luvuista.

Paperi- ja selluyhtiöiden etujärjestö Metsäteollisuus ry on Pekkarisen mukan arvioinut viime viikolla, että sen kapasiteetti lisääntyy tästä eteenpäin prosentin vuodessa. Laskelma liittyy arvioon teollisuuden tulevasta sähköntarpeesta.

- Jos tämä (laskelma) kerran pitää paikkansa, niin ei siihen silloin hevin sovi suuren metsäteollisuuskombinaatin lakkauttaminen. Ei Varkaudessa eikä missään muuallakaan päin Suomea, Pekkarinen sanoo.

Pekkarinen kiistää, että Varkauden tehtaan jatkolla olisi jokin ratkaiseva rooli tulevassa ydinvoimapäätöksessä. Stora Enso on osakkana ydinvoimalupa havittelevassa TVO:ssa. Pekkarisen mukaan pyrkimyksenä on saada ydinvoimaesitys valmiiksi huhtikuun aikana, ei kuitenkaan vielä 8.4. kuten alunperin oli tarkoitus.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme