Mainos

Pellervo: Pk-yrityksiin jopa 15 000 uutta työpaikkaa

Pellervon taloudellisen tutkimuslaitoksen toimitusjohtaja laskee, että pk-yritykset tarjoavat tänä vuonna 10 000-15 000 uutta työpaikkaa, vaikka työllisten määrä ei juuri kasvakaan.

Pellervon taloudellisen tutkimuslaitoksen toimitusjohtaja Pasi Holm arvioi, että pk-yritykset luovat tänä vuonna 10 000-15 000 uutta työpaikkaa. Taloustutkijoiden kesäseminaarissa Jyväskylässä esitelmöineen Holmin mukaan työllisten määrä ei silti ole juurikaan kasvamassa.

Taloudellisen kasvun nopeutuminen ja maltillinen työmarkkinaratkaisu ovat Holmin mukaan välttämättömiä edellytyksiä työllisyyden lisääntymiseksi ensi vuonna. Hallitus ei kuitenkaan saavuta 100 000 uuden työpaikan työllisyystavoitettaan, ellei työvaltaisten yritysten työllistämistä helpoteta työnantajamaksuja alentamalla ja ellei tuloverotuksen keventämistä jatketa.

Pk-yritykset ja palvelualojen yritykset ovat lisänneet henkilöstöään viime vuoden aikana, vaikka työllisten määrä kokonaisuudessaan onkin laskenut noin 15 000 henkilöllä. Hallituksen toteuttamat reilun miljardin euron tuloverojen alennukset ovat pitäneet yllä kotimaista kysyntää ja lisänneet näin kotimarkkinoiden työllisyyttä.

-Toteutuessaan hallituksen esitys yhteisö- ja pääomaverotuksen uudistamisesta lisää yrittäjyyttä, Holm arvioi.

Holm arvioi, että hallituksen esittämä verouudistus laskisi rityksen ja osakkaan yhteenlaskettua verotusta 90 prosentilla yrittäjistä. Tämä alentaisi myös yrittäjäksi ryhtymisen kynnystä.

Vuosittain noin 8000 palkansaajaa, noin 3000 työtöntä, noin 1000 maatalousyrittäjää ja noin 1000 opiskelijaa ryhtyy yrittäjäksi. Holmin mukaan yrittäjäksi ryhtyneistä noin puolet jatkaa yrittäjänä viiden yrittäjyysvuoden jälkeen. Lopettaneet yrittäjät ovat taas työllistyneet hyvin palkansaajina.

(MTV3-STT)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot