Mainos
Mainos

Perheyritykset lisäävät henkilöstöä

Perheyritykset tasapainottavat globalisaation aiheuttamaa rakennemuutosta.

Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen (Etlan) tutkimuksen mukaan perheyritykset aikovat lisätä henkilöstöään Suomessa muita suomalaisomisteisia yrityksiä todennäköisemmin. Tutkimukseen kerättyjen vastausten perusteella perheyritykset aikovat palkata lisää keskimääräistä heikommin koulutettuja työntekijöitä.

Tämän takia perheyritykset voivat tasapainottaa globalisaatioon liittyvää rakennemuutosta, joka on hyödyttänyt enemmän korkeasti koulutettuja kuin matalasti koulutettuja.

Perheyritykset eivät tasapainota rakennemuutosta kannattavuutensa kustannuksella. Otoksen perheyritykset ovat vähintään yhtä kannattavia kuin muut.

Ulkomaista henkilöstöä perheyrityksillä on vähemmän todennäköisesti kuin muilla yrityksillä.

Perheyrityksiksi määritellään yritykset, joissa perheellä tai suvulla on huomattava omistusosuus ja joissa sen jäsenet osallistuvat johtamiseen. Niitä on Suomessa ja erityisesti muissa Euroopan maissa valtaosa yrityksistä.

(MTV3-STT)

(Kauppalehden talousuutiset 03.04.2007)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme