Mainos
Mainos

Persson: Ruotsi voi joutua liittymään Emuun myöhemmin

Pääministeri Göran Perssonin mukaan Ruotsi saattaa joutua liittymään Euroopan talous- ja rahaliiton Emun kolmanteen vaiheeseen myöhemmin, jos kruunun arvo nousee liian vahvaksi.

Persson arvioi tänään, että uudesta eurovaluutasta tulee todennäköisesti "heikko". Pääministerin mielestä se johtaa pääomien sijoittamiseen Ruotsin kruunuun ja Sveitsin frangiin.

-Silloin on olemassa suuri vaara, että kruunusta tulee liian vahva, mikä haittaa Ruotsin vientiteollisuutta, Persson sanoi päivälehti Dagens Nyheterille Sundsvallissa, jossa on meneillään sosiaalidemokraattien puoluekokous. Persson ei kuitenkaan halunnut sulkea täysin pois mahdollisuutta, että eurosta tulee vahva valuutta.

Ruotsi päätti kesäkuussa, ettei se mene mukaan Emun kolmanteen vaiheeseen sen alkaessa vuonna 1999. Se jätti kuitenkin avoimeksi mahdollisuuden liittyä Emuun myöhemmin.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme