Mainos
Mainos

Persson varoitti Emua uhkaavista vaaroista

Euroopan talous- ja rahaliiton Emun alkumetrit ovat olleet teknisesti hyvinkin onnistuneita, mutta taloustilanteen heikkeneminen voi piankin aiheuttaa poliittisia jännitteitä. Näin arvioi Ruotsin pääministeri Göran Persson Emun lähinäkymiä Bonnissa.

Suhdanteiden laskun myötä jäsenmaille voi tulla vaikeuksia pitäytyä Emu-kriteereissä, Persson arveli.
-Kasvavat budjettialijäämät voivat muodostua hankaliksi poliittisiksi kysymyksiksi useissakin Emu-maissa, Persson sanoi tavatessaan lehdistöä Ruotsin Bonnin-lähetystössä.

Emun kolmas vaihe käynnistyi Perssonin mukaan hämmästyttävän hyvin. Monet jäsenmaat ovat kuitenkin jo nyt joutuneet alentamaan taloutensa kasvuennusteita alkaneelle vuodelle. Talouden tasapaino voi näissä oloissa helposti järkkyä; budjeteista tulee alijäämäisiä ja valtion menoille asetettu katto murtuu.
-Paremmissakin olosuhteissa Emun alku olisi voinut tapahtua, Persson sanoi.

Ruotsi on jättäytynyt ainakin alkuvaihteessa rahaliiton ulkopuolelle. Yleinen mielipide on Ruotsissa vähitellen kääntynyt tukemaan Emu-jäsenyyttä.
(STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme