Mainos
Mainos

Peruskorko laski nollaan – mitä sitten?

Valtiovarainministeriön vahvistama peruskorko on laskenut 0,00:aan. Kyseessä on viitekorko, jonka merkitys on pieni, kerrotaan valtiovarainministeriöstä.  

Peruskorko määräytyy sen mukaan, mikä on edellisen kolmen kuukauden aikana julkaistujen 12 kuukauden Euribor-korkojen keskiarvo pyöristettynä lähimpään prosenttiyksikön neljännekseen. Ministeriö vahvistaa koron kaksi kertaa vuodessa. 

Tämän vuoden alusta peruskorko on ollut 0,25 prosenttia ja nyt se laski 0,00 prosenttiin. Koskaan aiemmin korko ei ole ollut nollassa. 

Finanssineuvos Markku Puumalainen valtiovarainministeriöstä kertoo, että peruskorolla on yleisesti vain marginaalinen merkitys. Tavallisen asuntovelallisen lainoihin sen lasku ei vaikuta.

– Kun kysyin hetki sitten Suomen Pankista, kuinka paljon meillä on peruskorkoon sidottuja lainoja, he eivät osanneet sanoa, koska niitä ei tilastoida erikseen. Lähinnä jossain rahoituslaitoksissa saattaa olla vanhoja henkilökuntalainoja, jotka on sidottu peruskorkoon. Lisäksi verotuksessa sitä käytetään osakaslainojen viitekorkona, Puumalainen toteaa.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot