Mainos
Mainos

Perussuomalaiset iloitsevat tuulivoimaselvityksestä – "Sadat perheet jättäneet kotinsa sairastumisen takia"

Perussuomalaiset iloitsee siitä, että puolueen vaatimus tuulivoiman terveysvaikutusten selvittämisestä meni läpi hallituksen ilmastostrategiassa. 

Käytännössä selvityksen teettäminen lykkää tuulivoiman rakentamista Suomessa.

Perussuomalaisten varapuheenjohtajat Ritva Elomaa ja Leena Meri julkaisivat tänään tiedotteen, jossa he toistavat perussuomalaisten väitteet tuulivoiman haitallisuudesta.

– Sadat perheet ovat joutuneet jättämään kotinsa sairastumisen takia. Vakavaa oirehtimista on ilmennyt rannikkovyöhykkeellä aina Satakunnasta Tornionjokilaaksoon saakka, kaksikko kirjoittaa tiedotteessaan. 

Elomaan ja Meren mukaan ihmiset ovat raportoineet koko joukosta erilaisia tuulivoiman aiheuttamia oireita.

– Ihmisten oireet ovat unihäiriöitä, korvaoireita, tinnitystä, päänsärkyä, kohonnutta verenpainetta, huimausta ja ahdistusta. Epätoivoiset asukkaat ovat kaksi vuotta yrittäneet saada apua muilta puolueilta. Ihmisten oireilu ja sairastaminen pitää ottaa aina vakavasti. Pahinta ihmisen kannalta on, jos selvät oireet kuitataan luulosairautena, tiedotteessa sanotaan.

Tuulivoiman terveysvaikutuksista tehdään riippumaton selvitys.  


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme