Mainos
Mainos

PetroChinasta maailman kallein yritys

Kiinalainen öljyn ja kaasun tuottaja PetroChina on noussut markkina-arvoltaan maailman kalleimmaksi pörssilistatuksi yritykseksi.

Kiinalaisen öljy- ja kaasuyhtiö PetroChinan osakkeiden arvo kolminkertaistui heti, kun ne tulivat aamulla ensikertaa myyntiin Shanghain pörssissä. Aiemmin yhtiön osakkeet on noteerattu vain Hongkongin ja New Yorkin pörsseissä.

PetroChinan osakkeiden arvo nousi aamulla 1,1 biljoonan dollariin eli ohi ExxonMobilin, jonka markkina-arvo on vajaat 490 miljardia dollaria. Voitoilla mitattuna kiinalaisyhtiö ei kuitenkaan sijoitu edes 50 parhaan joukkoon maailmassa.

Asiantuntijoiden mukaan kiinalaisyhtiön hinta nousi aivan liian korkeaksi. Hinnan uskotaan heijastavan Kiinan-markkinoihin kohdistuvia suuria odotuksia. Viime vuonna pörssikurssit nousivat Kiinassa 130 prosenttia. Tänä vuonna osakkeiden arvo on kasvanut jo 110 prosenttia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme