Mainos
Mainos

Pieksämäen mlk. Savon Voiman taakse

Pieksämäen maalaiskunta kannattaa Savon Voiman ja Kuopion Energian fuusiota. Kunnanhallituksen päätös on kunnan lopullinen kanta. Fuusiota kannattavilla omistajakunnilla on nyt 19,66 prosenttia Savon Voiman osakkeista. Myyjäkuntien rintamalla on sen sijaan jo 45,05 prosenttia eli tarvittava osake-enemmistö on enää vajaan viiden prosentin päässä.

Savon Voiman myyntivaihtoehto voi jo tänään saada taakseen tarvittavan osake-enemmistön, kun Vesannon ja Rautalammin kunnanvaltuustot ratkaisevat illalla kantansa. Kunnilla on yhteensä 5,67 prosenttia osakkeista.

Myyntivaihtoehdon toteutuessa vahvimmilla on ruotsalainen Vattenfall Oy, joka on tarjonnut Savon Voimasta 1,1 miljardia markkaa. Omistajakuntien kokous nimesi jo viime viikolla työryhmän valmistelemaan myynnin ehtoja. Myös muita ostotarjouksia voi vielä ilmaantua.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme