Mainos
Mainos

Piensijoittajilla sormi suussa?

Yritykset ovat viime vuosina aktivoituneet tiedottamisessaan. Lisääntyneen informaation kohteena ovat kuitenkin lähinnä sijoitusanalyytikot.

Analyytikoiden apuun ei monella piensijoittajalla ole varaa turvautua, vaan päätökset joudutaan tekemäänpaljolti tiedotusvälineiden välittämän tiedon varassa.
Yritykset panostavat entistä enemmän tiedonvälitykseen ja yhteydenpitoon niin sijoittajille kuin sijoittajien salkkuja hoiteleville analyytikoillekin. Silti piensijoittajien on vaikeaa seurata yhtiöiden tuloskuntoa ja osakekursseja.

Tästä voidaan pitää esimerkkinä alkuviikon maailmanlaajuista pörssinotkahdusta, jonka analysoiminen on ollut asiantuntijoillekin hankalaa.
Tavallinen piensijoittaja joutuukin usein turvautumaan tiedotusvälineiden jakamaan tietoon - yritysten vuosikertomukset, pörssitiedotteet ja muu informaatio suunnataan lähinnä analyytikoille. Ja analyytikoiden apuun ei monella sijoittajalla Suomessa ole varaa - sijoituksia hoidellaan suurimmaksi osaksi itse.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme