Mainos
Mainos

Piensijoittajille suunnitteilla oma valituslautakunta

Sijoitusalan viranomaiset ja järjestöt pohtivat piensijoittajien turvaksi väliportaan riitojenratkaisijaa. Uusi arvopaperimarkkinalautakunta ratkoisi ei-ammattimaisten sijoittajien valituksia ja määräisi korvauksia markkinoilla koetuista vääryyksistä.

Piensijoittajien oikeusturvaa parannetaan

Osakesäästäjät, sijoituspalveluita myyvät yritykset ja kuluttajaviranomaiset ovat aloittaneet Rahoitustarkastuksen aloitteesta piensijoittajille luotavan valituslautakunnan suunnittelun. Uuden riitojenratkaisuelimen perustamisella pyritään parantamaan piensijoittajan suojaa, sillä tätä nykyä arvopaperikaupassa koetusta epäkohdasta voi valittaa ainoastaan tuomioistuimeen.

Oikeus

-Sijoittaja voi käytännössä perätä oikeuksiaan vain alioikeudessa, mutta muutaman tuhannen tai muutaman kymmenen tuhannen markan takia ei aikaa vievää ja usein kallista oikeusjuttua kannata nostaa. Kun ei-ammattimainen sijoittajakunta on viime aikoina laajentunut, on lisäksi valitusten määrä kasvanut, sanoo Ratan apulaisjohtaja Anneli Tuominen.

Suomessa ollaan sijoittajan valitusteiden suhteen myös muuhun Eurooppaan verrattuna lapsenkengissä. Valtaosassa EU-maista piensijoittajan valituksia ratkoo sijoittaja-asiamies tai muu tuomioistuinta kevyempi elin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme