Mainos
Mainos

Pienyrittäjät näkevät jo valoa: "Pahin on ohi taloudessa"

Suomen taloudesta kuuluu vihdoin vähän parempia uutisia. Yrittäjät uskovat, että aallonpohja on ohitettu ja työpaikkoja pystytään jopa lisäämään.

Pk-yritysten kyselyssä kolmasosa vastaajista arvioi taloustilanteen paranevan seuraavan 12 kuukauden aikana. Toiveikkuus on lisääntynyt syksyn pk-barometristä.

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Jussi Järventaus lataa paineita hallitukselle, että se etenisi rohkeasti paikallisessa sopimisessa.

– Yrityksiä rohkaisisi työllistämiseen se, että lähdettäisiin työpaikkasopimiseen lakiteitse kuten hallitusohjelmaan on kirjoitettu, Järventaus sanoo.

Ministereiden viime aikojen kannanotot ovat saaneet yrittäjät huolestumaan, kuinka vahvasti hallitus on viemässä paikallista sopimista eteenpäin. Hallitukselta odotetaan ratkaisuja aivan lähiaikoina, mahdollisesti jo tänään.

Pienet ja keskisuuret yritykset ovat pitäneet tiukasti kiinni työntekijöistään pitkässä taantumassa. Nyt kaikilla toimialoilla uskotaan, että työvoimaa olisi mahdollisuus hieman lisätä.

Kahdesti vuodessa julkaistavaan pk-yritysbarometriin vastasi yli 6000 yrittäjää eri puolilta Suomea.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot