Mainos
Mainos

Pienyritysten luottoluokitukset parantuneet

Sadat suomalaisyritykset ovat tänä vuonna parantaneet luottoluokituksiaan. Korkeimman luottoluokituksen eli AAA:n saa 3 200 yritystä, kun vastaava luku viime vuonna oli 2 800.

Parannusta on tapahtunut kaikilla toimialoilla, mutta poikkeuksellisen hyvin ovat menestyneet pienet teollisuusyritykset. Toimialoista ovat nostaneet luottoluokituksiaan erityisesti pienet konepajat. Myös rakentaminen on elpynyt, sillä sekä talon- että maanrakennusyritysten määrä korkeimmassa luottoluokassa on noussut huomattavasti. Lisäksi asemiaan ovat kohentaneet virkistyspalveluyritykset, kuten filmi- ja videotuottajat sekä kuntosalit ja fysiologiset hoitolaitokset.

Tiedot ilmenevät luottotietoyhtiö Dun & Branstreet Finland Oy:n selvityksestä, jossa yrityksiä on analysoitu niiden toiminnan, taustan, talouden ja maksutavan perustella. Yhtiön toimitusjohtajan Mats Nybondasin mukaan tuloksista on nähtävissä, että suomalaisilla on aiempaa enemmän rahaa käytettävissä itseensä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme