Mainos
Mainos

Pietari tunkeutuu Itämeren risteilymarkkinoille

Pietariin on valmistumassa parhaillaan suuri risteilyalusten terminaali, joka tekee kaupungista vahvan kilpailijan Itämeren risteilymarkkinoilla. Terminaali voi ottaa vastaan kerralla jopa seitsemän suurta alusta.

- Rakennamme tänä vuonna kahta terminaalia, jotka käsittelevät 365 000 matkustajaa. Kun neljäs terminaali valmistuu, voimme käsitellä 500 000 matkustajaa ja jopa paljon enemmän, kertoo Pietarin terminaalijohtaja Andrei Fedorov.

Suomalaisasiantuntija pitää lisääntyvää kilpailua hyvänä, sillä terminaalin rakentaminen voi lisätä matkailua myös Helsinkiin.

- Se mahdollistaa lisääntyvän yhteistyön Itämeren maiden välisessä risteilyliikenteessä. Pietarista tulee merkittävä kohde, mutta se tuo lisääntyvää liikennettä myös Tukholmaan, Helsinkiin ja Tallinnaan, uskoo Suomen Satamaliiton toimitusjohtaja Markku Mylly.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme