Mainos
Mainos

Pikavipit ovat lisänneet nuorten maksuhäiriömerkintöjä

Alkuvuoden aikana erityisesti nuorille on tullut paljon uusia maksuhäiriömerkintöjä. Niitä on tullut etenkin pienistä, alle 300 euron kulutusluotoista, kertoo Suomen Asiakastieto.

Tammi-kesäkuussa alle 25-vuotiaille rekisteröitiin 1400 uutta maksuhäiriötä enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Kaikkiaan niitä rekisteröitiin nuorille 50 000.

Samaan aikaan kaikille yksityishenkilöille rekisteröidyt maksuhäiriömerkinnät ovat vähentyneet 2,9 prosenttia. Asiakastiedon luottotietorekisteriin tuli yhteensä reilut 283 000 uutta maksuhäiriömerkintää, noin 8000 vähemmän kuin viime vuoden alkupuoliskolla.

Rekisterissä on nyt kuitenkin yli 7000 maksuhäiriöllistä henkilöä enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Uudet maksuhäiriöt kertyvät edelleen pääosin henkilöille, joilla on jo aikaisempi maksuhäiriö.

Yrityksille rekisteröitiin alkuvuonna vajaat 37 500 maksuhäiriötä, mikä on 1,2 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

(MTV3-STT)

(Kauppalehden talousuutiset 08.07.2008)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme