Mainos
Mainos

PK-yritykset luottavat talouteen

Useita pk-yrityksiä vaivaa työvoimapula. Rakennusalan yrityksistä yli 40 prosenttia pitää työvoimapulaa ongelmana.

Pienet ja keskisuuret yritykset pitävät lähiaikojen talousnäkymiä suotuisina. Elinkeinoelämän keskusliiton pk-suhdannebarometrin mukaan tuotanto ja myynti ovat kehittyneet viime kuukausina jopa odotuksia paremmin.

Henkilöstön määrä on kasvanut. Samalla monia pk-yrityksiä on alkanut jo vaivata työvoima- ja kapasiteettipula. Työvoimapulasta kertovat kärsivänsä etenkin rakennusalan yritykset. Barometrikyselyyn vastanneista rakennusyrityksistä 43 prosenttia piti työvoimapulaa ongelmana. Palvelualoilla ja teollisuudessa työvoimapulaa valitteli noin joka neljäs yritys.

Pienten ja keskisuurten yritysten tuotteiden myyntihinnat ovat kesän aikana jonkin verran nousseet, ja nousun ennakoidaan jatkuvan kohtalaisena myös loppuvuoden. Samalla myös kustannukset ovat kohonneet, mitä etenkin pienet yritykset pitävät ongelmana.

Pk-suhdannebarometrikyselyyn vastasi 859 yritystä, jotka työllistävät yhteensä noin 60 000 henkilöä. Kysely tehtiin heinäkuussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme