Mainos
Mainos

Pk-yritykset odottavat hidasta kasvua

Pienet ja keskisuuret yritykset odottavat lähiaikoina hidasta kasvua. Asia selviää Suomen yrittäjien, Finnveran ja työ- ja elinkeinoministeriön pk-yritysbarometrista.

Pk-yrityksistä 44 prosenttia arvioi suhdanteiden paranevan seuraavien 12 kuukauden aikana. Yhdeksän prosenttia yrityksistä pelkää, että suhdanteet heikkenevät.  

Yritysten odotukset suhdannekehityksestä ovat hieman valoisammat kuin viime syksynä tehdyssä kyselyssä. Syksyn barometrissa parempia suhdanteita ennakoi 43 prosenttia vastaajista eli prosenttiyksikön vähemmän kuin nyt. 

Hiljalleen piristyvät suhdanteet voivat synnyttää myös uusia työpaikkoja pk-yrityksiin. Kyselyyn vastanneista yrityksistä 24 prosenttia uskoo palkkaavansa lisää työvoimaa tulevan vuoden aikana. Yrityksistä valtaosa eli 69 prosenttia aikoo kuitenkin jatkaa nykyisellä henkilöstömäärällä. Vain seitsemän prosenttia kyselyyn vastanneista yrityksistä suunnittelee henkilöstön vähentämistä. 

Yritykset odottavat, että investoinnit kehittyvät lähiaikoina varovaisesti. Investointejaan lisääviä yrityksiä on kuitenkin enemmän kuin niitä, joissa investoinnit laskevat.  

Kyselyyn vastasi lähes 4 800 pientä ja keskisuurta yritystä joulu-tammikuun aikana.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme