Mainos
Mainos

Pk-yrityksillä myönteiset näkymät

Lähes puolet pk-yrityksistä odottaa suhdannenäkymiensä edelleen paranevan seuraavien kuuden kuukauden aikana. Toinen puoli odottaa suhdanteiden pysyvän ennallaan. Vain joka kahdeskymmenes odottaa suhdanteiden heikkenevän.

Myönteisen kehityksen odotetaan jatkuvan sekä vienti- että kotimarkkinayrityksissä. Myös pienyritysten näkymät ovat positiiviset, mutta eivät yhtä hyvät kuin muilla pk-yrityksillä.

Kauppa- ja teollisuusministeriö on laajentanut puolivuosittain tehtävää pk-yritysbarometriä kaikki toimialat kattavaksi. Tänään julkistetussa barometrissä ovat ensimmäisen kerran mukana kauppa ja julkiset palvelut.

Pk-yritysbarometriä varten kysytään 2700 pienen ja keskisuuren alle 250 henkilöä työllistävän yrityksen mielipiteitä kehitysnäkymistään ja -mahdollisuuksistaan.

Kyselyssä noin kaksi kolmannesta yrityksistä työllistää alle 10 henkilöä, 10-49 ihmistä työllistäviä pieniä yrityksiä on vajaa kolmannes ja keskisuuria yrityksiä vajaa kymmenesosa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme