Mainos
Mainos

Pk-yritysten rahoitus pääosin Meritasta ja osuuspankeista

Pieniä ja keskisuuria yrityksiä haittaa pankkikilpailun puute. Yli neljä viidesosaa yrityksistä hoitaa rahoituksensa joko Meritasta tai osuuspankeista. Pk-yritykset vieroksuvat muita rahoituslähteitä.

Suomen Yrittäjien kyselyn mukaan 41 prosenttia yrittäjistä on osuuspankkien ja lähes 43 prosenttia Meritan asiakkaita. Postipankin markkinaosuus on vajaat yhdeksän prosenttia ja säästöpankkien viisi prosenttia.

Pk-yrittäjät ovat sangen nihkeitä ottamaan käyttöön uusia rahoitusmuotoja. Teollisuuden etujärjestö on jo pitkän aikaa markkinoinut kentälleen esimerkiksi riskisijoittamista, mutta ainakaan pienempiin yrityksiin viesti ei ole kolahtanut.

Kahdeksan vastaajaa kymmenestä ei suostu ottamaan vastaan riskisijoittajaa, pääomasijoittajaa yritykseensä, vaikka tällä olisi vain vähä-äänisiä osakkeita.

Investointien kasvusta huolimatta valtaosa, yli 70 prosenttia, yrityksistä ei kaipaa ulkopuolista rahoitusta lähiaikoina. Teollisuusyrityksissä ulkopuolista rahaa kaivataan, mutta rakennusyritykset aikovat pärjätä tulorahoituksensa turvin.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme