Mainos

Pohjolan liikevoitto romahti

Pohjola-konsernin liikevoitto tammi-maaliskuulta 2003 romahti 41 milj. euroon (182 milj. e). Vahinkovakuutuksen kannattavuus parani selvästi. Sijoitussalkun rakenteen muokkaaminen eteni hitaammin kuin edellisenä vuonna osakekurssien laskun vuoksi.

Vahinkovakuutuksen liikevoitto oli tammi-maaliskuulta 14 milj. euroa (130 milj. e). Vakuutusmaksutulo kasvoi 13 % ja oli 399 milj. euroa (355 milj. e). Tariffikorotukset ja tehostamistoimet paransivat kannattavuutta merkittävästi. Yhdistetty kulusuhde oli 114 % (120 %) ja IAS-tavalla laskettuna 108 % (114 %). Kausivaihtelun seurauksena vuoden ensimmäisen ja viimeisen neljänneksen vahinkokehitys on yleensä muita neljänneksiä heikompi. Konsernin mukaan kannattavuuden parantamiseen tähtäävän tehostamissuunnitelman kokonaissäästötavoite on vuositasolla noin 35 milj. euroa. Vaikutukset näkyvät täysimääräisesti vuonna 2004.

Pohjolan rahastojen myynti ja muu omaisuudenhoito sekä Suomi-yhtiöiden henkivakuutustuotteiden myynti yhdistettiin vuoden 2002 syksyllä varainhoitopalveluiden liiketoiminta-alueeksi. Sijoitusmarkkinoiden epävarmuus heikensi varainhoitopalveluiden tulosta edellisvuoden loppua kohti eikä markkinatilanne ole parantunut vuonna 2003. Tammi- maaliskuun liiketappio oli 3 milj. euroa. Rahastopääomat olivat huhtikuun lopussa 613 milj. euroa (579 milj. e 12/2002). Ydinliiketoimintaan kuulumaton Corporate Finance-toiminto myytiin huhtikuussa toimivalle johdolle.

Säästöpankkiyhteistyö on edennyt suunnitelmien mukaisesti. Pohjolan vakuutusten ja rahastotuotteiden markkinointi alkoi Säästöpankeissa joulukuussa ja uusi rahastoyhtiö sekä pääkaupunkiseudun uusi Nooa Säästöpankki Oy aloittivat toimintansa toukokuussa.

Holding-sijoituksista liikevoittoa kertyi tammi-maaliskuussa 32 milj. euroa (55 milj. e).

Konsernin osakekohtainen tulos tammi-maaliskuulta oli 0,64 euroa (2,57 e). Osakekohtainen substanssi oli 15,92 euroa (16,94 e 12/2002). Substanssissa on vielä mukana huhtikuussa maksettu 2 euron osakekohtainen osinko.

Vahinkovakuutuksen vakavaraisuuspääoma voitonjaon vähentämisen jälkeen oli maaliskuun lopussa 534 milj. euroa ja vastuunkantokyky oli 85 %. Liiketoiminnoille kohdistamaton vakavaraisuuspääoma oli 365 milj. euroa. Voitonjaon jälkeen konsernilla oli vapaita omia pääomia 290 milj. euroa ja emoyhtiöllä 247 milj. euroa.

Pohjola arvioi vahinkoliiketoiminnan kannattavuuden kehittyvän paremmin tänä vuonna.

(MTV3)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot