Mainos
Mainos

Pohjolan lunastushinta nousi eurolla

OP-ryhmään kuuluva OKO hankki määräysvallan Pohjolasta pari vuotta sitten. Osa Pohjolan omistajista ei kuitenkaan hyväksynyt sen tarjoamaa lunastushintaa.

Keskuskauppakamarin nimeämä välimiesoikeus on nostanut OKOn vakuutusyhtiö Pohjolasta maksamaa lunastushintaa eurolla 14,35 euroon.

Kärhämä liittyy OP-ryhmään kuuluvan OKOn, työeläkeyhtiö Ilmarisen ja henkivakuutusyhtiö Suomen yritysjärjestelyyn, jossa OKO hankki Pohjolasta määräysvallan syksyllä 2005 ja lopulta kaikki Pohjolan osakkeet viime vuonna.

OKO maksoi Pohjolan suuromistajille ostamistaan osakkeista 13,35 euroa ja tarjosi sitä myös lunastushinnaksi. Vajaat kymmenen prosenttia Pohjolan omistajista ei hyväksynyt OKOn Pohjolan osakkeista tarjoamaa lunastushintaa.

Välimiesoikeuden määrittämä käypä arvo on selvästi entisten vähemmistöosakkaiden esittämiä vaatimuksia alhaisempi. Myyntihintaa arvostelleen ryhmän nimekkäimpiä jäseniä ovat olleet Peter Fagernäs ja Juha Mikkonen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme