Mainos
Mainos

Poliisi on selvittänyt laajan talousrikosvyyhden

Vantaan poliisi on selvittänyt laajan rakennusalan talousrikosvyyhden. Talousrikosten sarjaan kuuluu useita talousrikollisuuden muotoja veroparatiisiyhtiöistä kuittikauppaan.

Vantaan poliisin selvittämän rikosvyyhdessä on eritysesti tutkittavana kymmenisen yhtiötä, jotka ovat viime vuosina toimineet suurien rakennusprojektien maansiirto- ja ruoppausurakoissa. Yhtiöiden jäljiltä on jäänyt kateisiin verottajalle ja velkojille kuuluvia varoja miljoonia markkoja.

Yhtiöt ovat useimmiten olleet kertakäyttöisiä, ja niistä on jäänyt jäljelle pelkät tyhjät konkurssipesät. Varat on siirretty uusiin yrityksiin, jotka ovat jatkaneet samanlaista toimintaa.

Rikosvyyhtinä "pikkumammutti"

Tutkittavana on maa- ja vesirakennusalan yhtiötä, jotka ovat viime vuosina toimineet suurten rakennusprojektien maansiirto- ja ruoppausurakoissa, esimerkiksi Raippaluodon sillan rakennustöissä. Rikoksista epäillyt firmat oli rekisteröity Porvooseen, Helsinkiin ja Vaasaan.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Arto Halkilanoja Vantaan poliisista vertaa rikosvyyhtiä 90-luvun lopulla ilmi tulleeseen niin sanottuun telakkajuttuun. Siinä kymmeniä laivankorjausalan alihankintayrityksiä paljastui valeyrityksiksi. -Jos telakkajuttu oli mammuttijuttu, tätä juttua voisi luonnehtia pikkumammutiksi, Halkilanoja sanoo.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme