Mainos
Mainos

Poliisi tutkii rakennusalan veropetosketjua

Pääepäiltyjä epäillään törkeistä veropetoksista ja törkeistä kirjanpitorikoksista.

Keskusrikospoliisi tutkii suurta rakennusalan rikosvyyhteä, jossa epäillään huijatun verottajaa sekä omia työntekijöitä. Tutkittavana on yksitoista rakennus- tai saneerausalan osakeyhtiötä, jotka liittyvät toisiinsa omistusjärjestelyjen kautta.

Yhtiöt ovat toimineet pääasiassa vuodesta 2004 lähtien. Ne ovat vaikuttaneet Varsinais-Suomessa, Pirkanmaalla, Kanta-Hämeessä ja Uudellamaalla.

Tämän hetken laskelmien mukaan rikosvahingot ovat liki kaksi miljoonaa euroa. Yritysten palveluksessa on ollut yhteensä yli 150 henkilöä. Poliisi epäilee osan heistä saaneen palkan kokonaan tai osittain pimeänä.

Osa työntekijöistä taas on saanut normaalin palkkakuitin. Palkasta vähennetyksi merkityt maksut ovat kuitenkin poliisin mukaan jääneet suurimmaksi osaksi työnantajan taskuun. Verottajalle on valehdeltu maksettujen palkkojen suuruuksia.

Tutkinnan aikana on ollut pidätettynä toistakymmentä henkilöä, heistä kahdeksan on ollut vangittuna. Pääepäiltyjä epäillään törkeistä veropetoksista ja törkeistä kirjanpitorikoksista.

Tutkinnanjohtaja Heikki Topi-Hulmi kertoo, että kaupparekisteriin on ilmoitettu yhtiöiden vastuuhenkilöiksi bulvaaneja, joilla ei ole mitään todellista asemaa yhtiöissä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme