Mainos
Mainos

Polkupyöriä myytiin odotettua vähemmän

Polkupyörät ovat käyneet kaupaksi tänä vuonna odotuksia heikommin. Vielä viime vuonna polkupyöräkauppaan ennakoitiin 8 prosentin kasvua, mutta nyt myynnin arvioidaan supistuneen saman verran. Tänä vuonna uusia polkupyöriä myydään arviolta 225 000 eli noin 20 000 kappaletta vähemmän kuin viime vuonna.

Myynnin laskun arvellaan johtuvan sateisesta kesästä, rullaluisteluinnostuksesta ja lisääntyneistä pyörävarkauksista. Pyöräteollisuusyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Kalevi Korsu uskoo, että juuri varkaudet ovat suurin este uuden pyörän ostolle. Jopa aktiiviset pyöräilijät ajavat vasten tahtoaan vanhalla pyörällä, koska he uskovat näin välttävänsä pyöränsä varastamisen.

Eniten polkupyörämyynnin väheneminen on koetellut maastopyöriä: myynti on laskenut jopa 10-15 prosenttia. Kauden menestystuote oli 7-vaihteinen city-pyörä, jossa on jalkajarru. Uutta myyntivalttia valmistajat odottavat maastopyörää kevyemmistä ja kapeampirenkaisista Hybrid-pyöristä, joiden kauppa onkin käynyt hyvin.

Menneen kesän aikana myös polkupyörätarvikkeiden myynti oli odotettua vaisumpaa. Sitä vastoin pyöräilykypäriä myytiin hyvin - osaksi rullaluistelun lisääntymisen ansiosta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme