Mainos
Mainos

Porissa 900 työntekijää lomautusuhan alaiseksi

Porilaisen projektinjohtoyrityksen Technip Rauma Offshoren ja sen omistaman telakan Mäntyluoto Worksin koko henkilökunta, 900 henkeä on saanut ennakkoilmoituksen lomautuksista.

Yt-neuvottelut alkavat toimitusjohtaja Rolf Öhmanin mukaan aikaisintaan kahden viikon kuluttua, jolloin lopullinen lomautusten määrä selvenee.
- Koko henkilöstöä ei lomauteta, mutta se saattaa koskea ketä tahansa, Öhman sanoo. Yhtiöt toimivat tällä hetkellä koko kapasiteetillaan.

Öhman kertoo, että töissä on vakituisen henkilöstön lisäksi 700 määräaikaista työntekijää, joiden työsuhde päättyy projektien valmistuttua. Viimeinen tilaus toimitetaan joulukuussa. Sen jälkeen seuraa noin kuuden kuukauden hiljaiselo. Syyksi Öhman sanoo yrityksen kilpailukykyä heikentäneen vahvan euron.
- Suurten projektien väliä pyritään yleensä täyttämään uudella tuotteella. Tähän hätään sellaista ei olla kyetty löytämään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme