Mainos
Mainos

Pörssi pysyi laskusuunnassa

Helsingin pörssin kurssilasku syveni tänään iltaa kohti New Yorkin miinusmerkkisen avauksen myötä.

Laskun takana oli lähinnä pörssiveturi Nokia, jonka hinta halpeni päivän aikana 2,1 prosenttia 35,85 euroon, mutta myös useat pienemmät teknologiayhtiöt painuivat hieman alaspäin. Hex-indeksi päätyi 1,49 prosenttia miinukselle 10 285,66 pisteeseen, portfolioindeksi laski 0,37 prosenttia ja vaihtoa kertyi runsaat 740 miljoonaa euroa.

Myös Soneran kurssi kääntyi iltapäivällä laskuun ja tipahti vajaan prosentin 10,90 euroon. Aamulla osavuosituloksensa julkaissut Nokian alihankkija Perlos sen sijaan kohensi kurssiaan 3,5 prosenttia 14,91 euroon ja kipusi myös vaihdetuimpien listalle.

Toinen nousija oli niinikään yllättävän hyvästä osavuodesta kertonut Instrumentarium, jonka osake kallistui 6,5 prosenttia 35 euroon. Laskijoitten kärjessä taas oli keskisuomalainen KSP, jonka kurssi putosi yli 9 prosenttia. Yli 5 prosentin laskussa olivat myös mm. PMJ Automec, Tecnomen ja Biotie Therapies. Benefon ja Kyro paransivat melkein 6 prosenttia.

Keskeisistä toimialoista metsäyhtiöiden kurssit olivat keskimäärin noin 0,6 prosentin laskussa. Metalliyhtiöt kallistuivat hienoiset 0,2 prosenttia ja pankki- ja rahoitussektori oli melkein 0,7 prosenttia plussalla.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme