Mainos
Mainos

Pörssi vaihteeksi plussalle

Osakemarkkinat ylsivät miinuspäivien jälkeen vaihteeksi plussalle Helsingissä. Yleisindeksi sulkeutui reilun prosentin ylämäkeen, mutta jäi alle 8000 pisteen. Portfolioindeksi petrasi vajaan prosentin lukemaan 3079.

Nousu oli tietoliikenne-ja elektroniikkavetoista, mutta tukea tuli metsäteollisuudesta ja kemianteollisuudesta. Nokia vahvistui vajaat kaksi prosenttia 23,44 euroon. Kärkipään kehittyjissä oli myös teleyhtiö Sonera, joka petrasi reilut kolme prosenttia hinnan noustessa yli viiden euron.

Päivän tulosjulkistajista mm. rahoituskonserni Nordea ja laivayhtiö Silja palkittiin kurssinnousulla. Nordea vahvistui 0,9 prosenttia ja Silja yli kolme.
Metsäosakkeista vauhdissa olivat molemmat Stora Ensot ja kemian alalla taas Uponor, joka vahvistui kolmatta prosenttia.

Toimialoista huonoimmin pyyhki pankki- ja rahoitusalalla sekä metalliteollisuudella, jotka menivät miinukselle. Pankkipuolella takapakkia tekivät etenkin Ålandsbanken ja pääomasijoittaja CapMan.

Tippujien listan kärjessä oli IT-sijoitusyhtiö Menire, joka heikkeni reilut 13 prosenttia. Tulosromahduksesta tiedottanut Done Solutions liikkui yli kahdeksan prosentin pakkaselle. Kauppaa käytiin takkuilevan tekniikan tunnelmissa 681,7 miljoonalla eurolla. Innokkaimmin vaihdettiin Nokian jälkeen UPM-Kymmeneä, Soneraa ja Hartwallia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme