Mainos
Mainos

Pörssikatsaus: Aamupäivällä verkkainen tunnelma

Helsingin pörssi avautui loivaan nousuun. Hex-indeksi oli kello 11 aikaan 14 940 pisteen vaiheilla, runsaan prosentin nousussa.

Tietoenator on noussut runsaat viisi prosenttia, 27,60 euroon. Nokian nousu on prosentin luokkaa ja osakkeen hinta 57 euron vaiheilla. Sonera on noussut runsaat kolme prosenttia 23,9 euroon. Eilen yli 20 prosenttia romahtanut Satama Interactive on elpynyt vajaan kahden prosentin verran 1,17 euroon.

Helsingin pörssissä on tänään aloitettu kaupankäynti uudentyyppisellä arvopaperilla, warrantilla. Warrantti vastaa lähinnä osto-optiota, ja sen liikkeeseenlaskija on muu taho kuin kohdearvopaperin liikkeeseenlaskija.

Warrantit lanseerannut sijoitusyhtiö Alfred Berg Finland kertoo, että warrantti on yleinen sijoitusinstrumentti Keski-Euroopassa, ja niillä käydään kauppaa useimmissa eurooppalaisissa pörsseissä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme