Mainos
Mainos

Pörssikatsaus: Helsinki laskussa

Helsingin osamarkkinat aloittivat viikon laskusuunnassa. Masentava vire kantautui New Yorkista, jossa perjantaina Nasdaq-indeksi päättyi yli viisi prosenttia miinukselle ja Dow Jones laski reilut kaksi prosenttia. Suomalaisosakkeista Nokia heikkeni Wall Streetillä 7,7 prosenttia ja Sonera tuli alaspäin 5,2 prosenttia.

Kello 10.10 aikaan keskimääräistä kurssikehitystä kuvaava Hex-indeksi oli pudonnut 2,8 prosenttia 12223 pisteeseen. Painorajoitettu portfolioindeksi oli heikentynyt 1,3 prosenttia. Nokialla käytiin kauppaa 43,62 eurolla, mikä on 1,47 perjantaista alempi. Soneran hinta oli tipahtanut 20,85 euroon, jossa laskua perjantaista 0,42 euroa.

Keskeiset toimialaindeksit olivat selvästi miinuksella: metsäteollisuus 1,5 prosenttia, metalli- ja konepaja 1,2 ja pankki- ja rahoitus prosentin. Telekommunikaatio- ja elektroniikkatoimiala näytti 3,1 prosentin laskua. Vaihtoa kertyi ensimmäisen vartin aikana 40 miljoonaa euroa.

(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme