Mainos
Mainos

Pörssikatsaus: Kurssilasku jatkui illalla

Kurssit päätyivät tänään laskuun Helsingin pörssissä. Erityisesti olivat miinuksella metsä- ja vakuutusyritysten osakkeet, jotka molemmat päätyivät keskimäärin reilut kolme prosenttia pakkaselle.

Yhdysvaltain keskuspankin pääjohtajan Alan Greenspanin puhe iltapäivällä ei juuri hetkauttanut Suomen pörssikursseja. Yleistä kurssikehitystä kuvaava Hex-indeksi päätyi 5632,85 pisteeseen, mikä oli 0,8 prosenttia edellispäivää vähemmän. Painorajoitettu portfolioindeksi oli päivän päätteeksi 1,9 prosenttia miinuksella 2611,27 pisteessä.

Euron vahvistumien painoi metsäalaa. UPM-Kymmenen osake laski 4,6 prosenttia edellispäivästä, ja alamäessä oli myös pörssin kolmanneksi vaihdetuin Stora Enso.

Maanantaina juuri ennen kaupan päättymistä tulosvaroituksen antanut TJ Group oli niin ikään reilussa pudotuksessa. Sen osake päätyi tänään lähes kuusi prosenttia edellispäivää alemmas.

Nokian osake kääntyi iltapäivällä loivaan nousuun. Päivän päätöslukema 13,53 euroa oli 0,8 prosenttia maanantaita korkeampi. Soneraa puolestaan vaihdettiin 1,3 prosenttia edellispäivää halvemmalla. Yhtiön osakkeen päätöshinta oli 3,92 euroa.

Kauppaa käytiin kesälomista huolimatta vajaalla 618 miljoonalla eurolla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme