Mainos
Mainos

Pörssikatsaus: Markkinoilla odotetaan Fedin korkopäätöstä

Yhdysvalloissa odotellaan nyt kuumeisesti, laskeeko maan keskuspankki korkoa toistamiseen tänä vuonna. Keskuspankki Fed aloittaa tänään kaksipäiväisen kokouksensa. Fed laski korkoa yllättäen tammikuussa ja nyt markkinat odottavat samansuuruista, puolen prosenttiyksikön pudotusta.

Korkopäätöksen odottelu on hiljentänyt markkinoita kautta maailman. Yhdysvalloissa osakekauppa oli eilen selvästi normaalia hiljaisempaa. Sekä Dow Jones että Nasdaq päätyivät plussalle. Tokion pörssin Nikkei-indeksi sen sijaan on tänä aamuna ollut laskuvireinen. Suomalaisosakkeista Nokia ja Sonera laskivat eilen Wall Streetillä, mutta jäivät silti hieman Helsingin päätöstasojensa yläpuolelle.

Valuuttakurssit

Valuutta- ja korkomarkkinoilla liikkeet ovat olleet hermostuneita USA:n korkopäätöstä odoteltaessa. Dollari on heikentynyt jeniä vastaan. Japanissa on julkaistu odotettua parempia teollisuuslukuja, jotka ovat vahvistaneet jeniä. Euro on eilisissä lukemissaan. Korkojen suunta on ylöspäin.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme