Mainos
Mainos

Pörssikatsaus: Nokia ja alihankkijat toivat nousun

Helsingin pörssi kääntyi selkeään nousuun toipuvan Nokian ja sen alihankkijoiden vetämänä. Hex-yleisindeksi oli noin kello 12.35 jo lähellä 6000 pistettä 5965,12 pisteessä, missä nousua oli 2,57 prosenttia eilisen päätöslukemaan verrattuna.

Painorajoitettu portfolioindeksi oli noussut 1,17 prosenttia. Nokia tavoitteli 7 sentin päässä 16 euron rajaa, missä nousua oli eilisen lukemasta runsaat 70 senttiä.

Alimmillaan Nokia kävi eilen alle 14 euron. Parhaimmat kasvuluvut kirjasivat Nokiaan sidoksissa olleet yhtiöt kuten JOT Automation, PMJ Automec ja Perlos, joiden nousuprosentit olivat 15-18. Myös Sonera sinnitteli pitkästä aikaan 20 sentin nousuun arvossa 3,37 euroa.

Nokian ja alihankkijoiden kurssit käänsi mitä ilmeisimmin nousuun amerikkalaisen RF Micro Devicen ilmoitus, että sen neljännesvuositulos on odotettua parempi. RF:n suurin asiakas on Nokia, joten yhtiön ilmoitus loi uskoa sekä kännykkäjättiin että sen muihin alihankkijoihin.

Myös amerikkalainen sopimusvalmistaja Flextronics kertoi myyntinsä nousevan ennätyslukuihin, mikä loi hieman valoa alamaissa kulkeneeseen alaan.

Huomattavia laskijoita ei aamupäivällä ollut. Capmanin B-osake ja Finnlines pitivät listan kärkeä 4-6 prosentin kurssilaskuilla. Vaihtoa kertyi laiskasti 189,36 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme